Foto: Elle Fure
Skjønnhet 23 sep

6 råd for å redde tørre vinterlepper

Når nettene blir lange og kulda setter inn, er det lett å gå i fella for tørre vinterlepper. Men selv om gradestokken synker og antall peiskvelder øker, er du ikke pålagt å plages med tørre, sprukne lepper i flere måneder fremover. Vi har samlet seks råd for å redde ansiktets mest utsatte område.

Av: Elle Fure

Kombinasjonen kuldegrader og tørt inneklima er en sikker oppskrift for tørre lepper. I tillegg er huden på leppene fem ganger tynnere enn ellers i ansiktet, og har ingen naturlig beskyttelse i form av fett og vann, slik som andre deler av kroppen. For å unngå tørre lepper om vinteren er det derfor ekstra viktig å gi de godt med fukt og pleie. Men vær obs! Å fukte leppene ved å slikke dem er ikke løsningen. Da fjerner du fettstoffer og gjør problemet verre.

1. HOLD DEG HYDRERT

Dette har du hørt før, men vi sier det igjen: drikk masse vann! Myke, fuktige lepper begynner innenifra, så hold kroppen godt hydrert i hele vinter. To-tre liter vann om dagen er legenes anbefaling.

2. DEKK TIL MUNNEN

Denne er enkel: dekk til nedre del av ansiktet når du er ute om vinteren – spesielt på vindfulle dager.

3. SKRUBB LEPPENE

Skrubb leppene med jevne mellomrom for å fjerne tørre, døde hudflak. Visste du at vår Blueberry Face Scrub er mild nok til å brukes på leppene? Den inneholder naturlige skrubberkorn fra jojoba og cellulose som rengjør og tar bort døde hudceller. Du kan også enkelt lage din egen skrubb med ingredienser du har på kjøkkenet. Alt du behøver er brunt sukker, vann, salt og honning.

4. INVESTER I EN LUFTFUKTER

Varm og tørr inneluft bidrar til tørre lepper. Skaff deg en luftfukter til soverommet, slik at leppene dine får sjansen til å reparere seg om natten. Dette er en spesielt god idé dersom du puster gjennom munnen når du sover, da denne vanen øker sannsynligheten for tørre lepper.

5. BRUK LIP BALM

En mykgjørende, pleiende og beskyttende lip balm hjelper å tilføre fukt til tørre lepper. EIRs Rosehip Lip Balm inneholder blant annet olje fra nyperose, som er rik på omega-3 og -6, og gir næring til tørre lepper. I tillegg til nyperose har Rosehip Lip Balm også oljer fra havre. Disse forbedrer hudbarrieren og beskytter mot oksidativt stress fra miljøet.

6. SLUTT Å RØYKE

Det er mange gode grunner til å slutte å røyke, og tørre lepper er én av dem. Røyk irriterer den sensitive huden rundt munnen, noe som gjør at leppene blir uttørket og øker sjansene for at de sprekker. Leppene finner fort tilbake til normal fuktbalanse etter man har sluttet å røyke.

 

EIR Rosehip Lip Balm

 

Bli medlem og motta mer inspirasjon og flere skjønnhetstips gjennom vårt nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av.

Flere stories

0
Din handlekurv