Foto: Hinda Fahre
Skjønnhet 02 apr

EIR teamets stelleguide for hud, hår og negler

Hvordan vedlikeholde det ytre når salongen er stengt? Damene bak EIR – Nina og Elle – deler sine tips og triks.

Av: Elle Fure

Coronakrisen påvirker oss alle. Verden er satt på vent, og hverdagsrutinene våre må revurderes. Og, nei, det er ikke overfladisk å lure på hvordan det skal gå med huden din, håret ditt eller neglene dine oppi det hele. Å ta vare på seg selv er en viktig del av god psykisk helse. Så hvordan vedlikeholde det ytre under omstendighetene? Her er våre tips til hvordan stelle hud, hår og negler når salongen er stengt.

HUD

Nå som livet stort sett foregår innendørs, er det en fin anledning til å gå uten sminke og la huden din puste. Rens den fortsatt godt morgen og kveld.

Jeg bruker kun sminke i helgene, når jeg ønsker å føle meg litt ekstra fresh. Det gjør underverker! Jeg ser allerede mindre urenheter, samtidig som sminkeproduktene mine varer lenger. 

– Elle

Blir det mye kaffe på hjemmekontoret? Koffein tørker ut huden, så for hver kaffekopp du sluker bør du også drikke et glass vann.

Er du ny til ansiktsmasker? Da er tiden inne for å teste de! Å påføre en ansiktsmaske på kvelden, eller i helgene, er et avslappende rituale som kan redusere stress i denne anspente tiden.

Jeg har vært i karantene i to uker. Da har jeg unnet meg ansiktsmaske litt oftere enn jeg pleier. Føler for å gi huden min litt ekstra glød i disse dager, og det får jeg først ved å eksfoliere med Cloudberry Enzyme Peeling. Deretter påfører jeg Oat Mask, og avslutter med nattkrem.

– Nina

Ikke glem å trene! Litt bevegelse hver dag er bedre enn ingenting. Morsjon gir nemlig oxygen og næring til huden, slik at den klarer å produsere mer kollagen og elastin. Dette er viktig for at huden skal se sunn ut.

HÅR

Frisøren din er kanskje den du savner mest i disse bli-hjemme dager – spesielt hvis farging av ettervekst er noe du regelmessig har på agendaen. Ta kontakt med frisøren din og hør hvilken pakke med hårfarge han/hun vil anbefale. Les bruksanvisningen på pakken nøye. Ikke skyll før virketiden er over.

Dersom du ikke har farget håret hjemme før, bør du ta en allergitest. Dette er spesielt viktig hvis du har sensitiv hud og pleier å reagere på kosmetikk. Smør litt av hårfargen på huden din og la den sitte i 24 timer. Reagerer huden din på produktet, bør du ikke farge håret.

Høres det litt skummelt ut å farge håret selv? Prøv heller å skjule etterveksten ved å endre skillet ditt.

Jeg har egentlig veldig mørkt hår, men bestemte meg for å farge det platinablondt en måned før koronakrisen kom til Norge. Tidenes timing! Nå begynner etterveksten virkelig å synes, og kontrasten med min naturlige farge er stor. Heldigvis er dette en litt edgy look som fortsatt er innafor, men jeg har gjort det litt mindre intenst ved å innføre sideskille. 

– Elle

 Vask håret sjeldnere. På den måten bevarer du fargen lengre.

Frisøren min fortalte meg en gang at hver gang man vasker håret, så fjerner man litt hårfarge. Siden jeg ikke skal noe sted, så har jeg begynt å vaske håret sjeldnere – cirka 2-3 ganger i uken. Etter at jeg begynte med dette har jeg merket at håret mitt heller ikke blir like fort fett som det gjorde før.

– Nina

Kjøp deg tid til neste farging ved å investere i en farget tørrsjampo eller hårpudder. Disse produktene egner seg utmerket til å kamuflere en hard ettervekst.

NEGLER & HENDER

Vi savner neglesalongen! Men det er kanskje på tide å lære seg å fikse neglene selv. Visste du at EIRs Rosehip Serum er fantastisk å bruke på neglebåndene? Smør litt serum på hvert neglebånd, slik at de blir myke nok til å dytte tilbake. Deretter klipp om nødvendig.

Er hendene dine knusktørre etter utallige håndvask? Det er våre! Vær generøs med håndkremen og smør de inn flere ganger om dagen.

Et lite triks, som jeg lærte av vår samarbeidspartner Gine Margrethe, er å bruke en fuktighetsgivende ansiktsmaske på hendene. Jeg lar den trekke inn mens jeg ser på Netflix. Resultatet er silkemyke hender – i hvert fall frem til neste håndvask! – Nina

Velg en fargerik neglelakk – det gir litt ekstra glede.

Bli medlem og motta mer inspirasjon og flere skjønnhetstips gjennom vårt nyhetsbrev. Du kan når som helst melde deg av.

Flere stories

0
Din handlekurv